Peiling: Een Islamitische begraafplaats in Medemblik

MEDEMBLIK – In Nederland kennen wij diverse soorten begraafplaatsen, openbare begraafplaatsen waar iedereen kan en mag worden begraven, begraafplaatsen die bij kerken horen, Joodse begraafplaatsen, natuurbegraafplaatsen, maar geen Islamitische begraafplaatsen, op 3 na, die in Arnhem, Almere en Amsterdam. De Islamitische gemeenschap in Nederland wil graag dat er meer Islamitische begraafplaatsen komen om daar hun overleden familieleden een laatste rustplaats te geven.

Net zoals bij Joodse begraafplaatsen wordt op een Islamitische begraafplaats een overledenen na te zijn begraven met rust gelaten. Volgens de regels van de islam moet een overledene binnen 24 uur worden begraven, maar door de grote schaarste aan graven lukt dit vrijwel nooit omdat de overledene moet worden verplaatst naar bijvoorbeeld Turkije of Marokko. Dit zeer tegen de zin van een groot deel van de islamitische gemeenschap, die zien hun familielid liever in Nederland worden begraven.

Aan een islamitische begraafplaats zijn wel regels verbonden, zo mag o.a. het graf nooit worden geruimd om eeuwige grafrust te garanderen en moeten de overledenen richting Mekka worden begraven.

Op de openbare begraafplaats Zorgvliet in Medemblik is ruimte om een islamitische begraafplaats te realiseren, wel zal de islamitische gemeenschap het grond dat dan voor hun overleden familieleden worden aangekocht om zo de eeuwige grafrust te kunnen garanderen.

Een Islamitische begraafplaats in Medemblik

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

3 gedachten over “Peiling: Een Islamitische begraafplaats in Medemblik

  1. Ik heb op prima idee gestemd, ook deze mensen moeten hun familieleden kunnen begraven in Nederland en niet eerst duizenden euro’s kwijt zijn aan vervoerskosten om ze in Turkije of Marokko te begraven.

  2. Anders; In beginsel zou dit natuurlijk moeten kunnen, maar die volharding dat er never nooit meer een graf geruimd mag worden, geeft aan dat Nederland daar geen ruimte voor heeft. Na twee generaties ruimen zou op meer steun kunnen rekenen.

  3. Volgens mij is het de bedoeling dat de moslimgemeenschap zelf grond aankoopt. Om zo de eeuwig durende grafrust te garanderen, net zoals bij Joodse begraafplaatsen

Reacties zijn gesloten.