Pechdag zeilster Merel Braaksma, met spoed naar het ziekenhuis

MEDEMBLIK – Zeilster Merel Braaksma uit Medemblik stond afgelopen weekend aan de start van de Nacra 15 Superseries in Duinkerken Frankrijk. Samen met haar team van de KRZ De Maas en vader Ruud vertrok de nog jonge zeilster naar Duinkerken. De start afgelopen vrijdag was direct een pittige met veel wind en ook hadden de catamaranzeilers veel last van het getij bij Duinkerken.

De wedstrijden die gepland stonden voor de zaterdag werden afgelast, de weersvoorspellingen waren dusdanig slecht, een wind van 7 Bft en hoger, dat het het niet veilig was om te zeilen. Merel vertelt tegen deze website dat de ploeg daarom in de ochtend de race van de vrijdag daarvoor gingen analyseren, samen met haar zeilmaatje Dankert om o.a. de communicatie en het doel nog concreter te maken.

De zondag begon goed voor de zeilers, beetje zon, een ideale wind en dus gingen Merel en haar zeilmaatje vol goede moed de zee op, maar na een goede start sloeg het noodlot toe voor Merel. Tijdens de tweede race sloeg de catamaran om waardoor zij hard met haar heup tegen de mast van de catamaran werd aangegooid en zij veel pijn had.

Terug op de kant werd direct de EHBO/Lifeguard erbij geroepen en die vermoedde het ergste, een gebroken heup waarop direct extra hulp werd ingeroepen waarna Merel met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht voor verdere onderzoeken.

Merel: “Na wat checks en een röntgenfoto bleek dat mijn heup (gelukkig) niet was gebroken maar wel zwaar gekneusd is door de harde klap. Na wat pijnstillers kond ik (gelukkig) weer gaan. Nu maandag bij het schrijven van dit stukje krijg ik allemaal mooie berichtjes op mijn insta en Facebook, wat mijn goed doet. Ik ga er nu weer alles aan doen om zo snel mogelijk weer de boot in te kunnen stappen

Op de foto’s hieronder Merel die door de EHBO eerste hulp krijgt en daarna stevig ingepakt met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.