Parochie Zwaagdijk-Oost gaat 150 jarig bestaan als eigen parochie vieren na afscheiding van de parochie Wervershoof

ZWAAGDIJK-OOST – 150 jaar geleden om precies te zijn in de maand november is de parochie in Zwaagdijk-Oost opgericht, een mijlpaal in het bestaan van de parochie, en dat gaat groots worden gevierd met alle parochianen en vrijwilligers van de parochie

De parochie trapt het jubileum jaar echter al af aanstaande zondag 19 Maart, de feestdag van de beschermheilige van de parochie: de H. Jozef. Vele vrijwilligers onder de bezielende leiding van Pastor Tiny hebben een fantastische viering gemaakt.

Pastor Tiny gaat voor en alle 3 de koren; Gemengde koor, Gelegenheidskoor en Kinderkoor zullen voor de zang zorgen. Voor de kinderen is er tijdens de viering kindernevendienst, dat is een aparte samenkomst/activiteit voor de kinderen in de “Doorgang”. Na de viering nodigt de parochieraad u allen van harte uit om gezellig met elkaar koffie/thee en limonade te drinken achter in de kerk.

Zelfstandige parochie

Door de beslissing van het Bisdom Amsterdam-Haarlem om naast de kerk in Andijk en Wervershoof ook de kerk in Zwaagdijk-Oost op termijn te gaan sluiten en de Martinuskerk in Medemblik als hoofdkerk aan te wijzen is het gaan rommelen in Zwaagdijk-Oost. De beslissing om de kerk te sluiten viel niet goed bij het parochiebestuur en deze besloot dan ook om zich af te scheiden van de parochie Wervershoof en als zelfstandige parochie door te gaan.

Het parochiebestuur hoopt dat ze zo nog jarenlang kunnen doorgaan en de kerk open te kunnen houden, al zegt het parochiebestuur er duidelijk bij dat dit alles afhangt van de medewerking en inzet van de parochianen.