Share

Pakje sigaretten gaat straks 10 euro kosten

WEST-FRIESLAND – Dat is 1 van de onderwerpen in het coalitieakkoord waar de VVD, CDA, D66 en CU, woensdag mee naar buiten kwamen. Maar ook gaat het nieuwe kabinet een ‘suikertaks’ invoeren op (fris)dranken waar (veel) suiker in zit.
Daarnaast gaat het nieuwe kabinet aan de slag om de BTW op groenten en fruit af te schaffen om zo gezonde voedsel betaalbaarder te maken. Premier Rutte liet wel weten dat dit nog wel wat tijd gaat nodig hebben omdat er veel geregeld moet worden.
Verder gaat de huurdersheffing verdwijnen, deze was ingesteld na het debacle met Vestia die voor miljarden in het rood kwam door speculaties. Gaat het minimumloon 7.5% omhoog en wordt de kinderopvang voor 95% gratis.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl