Overwinning voor Mara Slippens in Charleroi

HOOGWOUD – Sam van der Hilst (Nieuwe Niedorp) en Mara Slippens (Spanbroek) beide turnend bij TopTurnen West mochten het afgelopen weekend uitgekomen voor het nationale team in het internationale toernooi van Charleroi, België. Samen met Casey-Jane Meuleman (TopSport Noord) en Floor Slooff (Bato Haarlem) vormde zij het team wat was afgevaardigd door de KNGU.
Stabiele individuele meerkamp
Het toernooi met o.a. deelname van teams uit Canada, Roemenië, Tsjechië, Slovenië, België, Frankrijk, IJsland en Rusland begon zaterdag met een individuele meerkamp. Mara turnde een stabiele reeks en eindigde net buiten de top 10 waar Sam alleen op het toestel brug mee deed i.v.m. een blessure aan haar voet.
Tekst loopt door onder de foto

Team NL op de tweede plaats (lv Mara Slippens, rv Sam van der Hilst, la Floor Slooff, ra Casey-Jay Meuleman)

Mara Slippens eerste op sprong
Op de zondag waren de individuele toestel- en de mix teams finales. Tijdens de sprong finale wist Mara met 2 mooie sprongen de Roemeens kampioen Amalia Puflea nipt voor te blijven en behaalde de eerste plaats. Floor behaalde voor Nederland op het toestel brug een bronzen medaille en Casey-Jane eveneens een derde plek op het onderdeel balk.
Zilveren teamprestatie
Daarnaast was er de mix teams finales waarbij er koppels van 2 turnsters van elk land via loting aan elkaar werden gekoppeld. Tijdens de loting werden Nederland 1 en 2 aan elkaar gekoppeld. Samen wisten de dames met alle scores bij elkaar opgeteld de zilveren medaille te winnen. Het mix team van Roemenië en België wist de overwinning te behalen, het team België-Frankrijk eindigde op de derde plaats.