Ouderenraad basisschool de Koet Midwoud maken zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid

MIDWOUD – Afgelopen 10 januari is tijdens de ouderraadsvergadering van basisschool de Koet in Midwoud het probleem met het verkeer rond de school ten sprake gekomen. Al jarenlang is het bij de hoofdingang van de school een probleem voor de ouders om met de kinderen naar de parkeerplaats over te steken, omdat ook op dat tijdstip van brengen en halen auto’s langs die parkeerplaatsen rijden om achter de school te parkeren.

Zowel bij de ouders en kinderen die moeten oversteken is er vaak twijfel wie er nu voorrang heeft, de ouders met kinderen of de automobilist. De ouders moeten dan op zo’n moment eerst oogcontact zoeken en goed kijken of ze wel of niet kunnen oversteken.

Volgens de ouderenraad van de Koet is dit een zeer gevaarlijke situatie die simpel kan worden opgelost door het aanbrengen van een zebrapad. De ouderenraad hoopt dan ook dat de gemeente Medemblik snel met een oplossing gaat komen.





















2 gedachten over “Ouderenraad basisschool de Koet Midwoud maken zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid

  1. We gaan hier bij het nieuwe verkeersplan naar kijken. Punt dat je vaak hoort is dat een zebrapad op erftoegangswegen niet moet omdat het schijnveiligheid schept. M.i ook een beetje theorie.

Reacties zijn gesloten.