Oproep om vlag op 4 en 5 mei correct op te hangen zal door actiegroepen worden genegeerd

MEDEMBLIK – De landelijke oproep om op 4 en 5 mei de Nederlandse vlag die nu nog op de kop hangen op de normale manier op te hangen zal door veel groeperingen worden genegeerd, groeperingen die vooral bestaan aan mensen die sinds 2020 tegen alles demonstreren waar maar tegen te demonstreren valt, maar ook vele land- en veeboeren hebben al laten weten dat zij de vlag gewoon zo laten hangen, op de kop.

Familieleden van militairen die zijn omgekomen in de oorlog en tijdens vredesmissies hebben een beroep gedaan op deze groepen om voor deze 2 dagen de vlaggen weg te halen of op de normale manier op te hangen. In totaal hebben enkele tientallen nabestaanden de oproep ondertekend.

In de oproep schrijven de nabestaanden: “Vele duizenden vlaggen hebben jullie opgehangen als signaal naar Den Haag om gehoord te worden, dat is gebeurd, Den Haag heeft u gehoord. Maar wij, als nabestaanden van onze familieleden die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid is het pijnlijk de vlag op zijn kop te zien hangen. Op de kist van ons kind/vader/moeder/broer/zus/partner lag de Nederlandse vlag, en deze thuiskomst voelt nog steeds als de dag van gisteren ondanks dat het soms al vele jaren geleden is.”

Maar ondanks ook oproepen van Bart Kemp van de boerenactiegroep Agractie en de oproep van BBB-kamerlid Caroline van der Plas om de vlaggen op 4 en 5 mei normaal op te hangen zullen er dus groepen Nederlanders zijn, ook in de gemeente Medemblik, die weigeren respect te tonen naar de slachtoffers van oorlogen en vredesmissies. ‘Nederland is nog steeds in nood dus die vlag bij hangen,’ is een vaak gehoorde reactie

Eén gedachte over “Oproep om vlag op 4 en 5 mei correct op te hangen zal door actiegroepen worden genegeerd

  1. De Trekker Terroristen trekken zich nergens wat van aan, Schijt aan alles, natuur naar de klote maar wel uitzonderlijk veel boeren die miljonair zijn. Als wij maar niet aan hun verdienmodel komen dan worden ze boos. Respectloos naar al die verzetsstrijders die gevallen zijn voor onze vlag en onze vrijheid.

Reacties zijn gesloten.