Oppermachtige Irene Schouten wint Daikin Marathon Cup 3 – Royal A-ware Marathon in Heerenveen

HOOGKARSPEL – Zaterdagavond was het weer tijd voor de marathon en deze keer in Heerenveen waar ronde 3 van de Daikin Marathon Cup werd verreden met natuurlijk in het oranje leiderspak Irene Schouten. En dat er geen maat is op Schouten bleek nu ook wel weer, al snel wist Schouten samen met o.a. haar ploeggenote Marijke Groenewoud en Kim Talsma een ronde voorsprong te nemen en te houden.

Zes ronden voor het einde van de 80 ronden die de dames moeten schaatsen sprintte het peloton om de plaatsen vanaf plaats 4 die werd gewonnen door Esther Kiel. Evelien Vijn uit Wieringerwerf wist een mooie 7e plek voor zich op te eisen.

Toen het peloton klaar was gingen de drie koploopsters verder om uit te maken wie de marathon zou gaan winnen. Al snel werd duidelijk dat Irene de winst voor zich ging opeisen, ze had een gaatje geslagen en ondanks hard werken van Talsma lukte het haar niet om zich bij Schouten aan te sluiten. In de laatste bocht ging Marijke Groenewoud nog over Talsma heen en wist Schouten tot op een meter 2 te benaderen.

Foto: screenshot live uitzending