Opening expositie Jacques Laureys in het Poorthuis Medemblik

MEDEMBLIK – Vrijdag 5 juli vond in Het Poorthuis van Medemblik de opening van de Expositie ‘Monoprints van Jacques Laureys’ plaats. Wethouder Jeroen Broeders complimenteerde de veelzijdige kunstenaar met zijn indrukwekkende serie linosnedes, een kunstvorm op basis van hoogdruktechniek waarbij de afbeelding wordt uitgesneden uit linoleum.

Van het maken van kunst word ik gelukkig, het werkt bevrijdend en inspireert me”, vertelt Laureys. De kunstenaar, die tevens uitbater is van de knusse historische locatie, legt uit dat in zijn litho’s symboliek centraal staat. Zowel de dobbelsteen als de vogelkooi, die in de serie meerdere keren terug komen, staan voor geluk. Laureys wordt door de aanwezigen geprezen om zijn duidelijke en geheel eigen signatuur. De opening werd muzikaal omlijst met prachtig pianospel van zijn levenspartner Marlies du Mosch.

De expositie ‘Monoprints van Jacques Laureys’ is nog tot 5 oktober a.s. te bezichtigen in Het Poorthuis aan Westerdijk 3 te Medemblik. Voor meer informatie en de openingstijden: zie meelmolendeherder.nl/nl/het-poorthuisje