IMG 6579

Ook Gemeente Medemblik heeft nu een Witte Anjer Perk

MEDEMBLIK – Zaterdag 17 juni is achter het Oorlogsmonument op de hoek van de Breedstraat en de Nieuwstraat in Medemblik een Witte Anjer Perk feestelijk geopend. In 2005 is in Nederland de Witte Anjer geïntroduceerd als uiting van waardering voor Nederlandse veteranen.

Veteraan Pieter Koning gaf een indrukwekkende speech voordat hij samen met waarnemend burgemeester Straat het officiële bord van het Nationaal Comité Veteranendag onthulde. Vervolgens werden er bij het oorlogsmonument bloemstukken gelegd. Burgemeester Dennis Straat deed dit samen met de heer Marinus Bood.

De heer Bood heeft in 1943 op 11 jarige leeftijd een Canadese militair bij het gemaal Lely uit het water gehaald. Het bloemstuk wat geheel met anjers is samengesteld, is door de gezamenlijke raadsleden verzorgd.

Het Witte Anjer Perkje is aangelegd naar aanleiding van een unaniem aangenomen motie op 16 december 2021. Na afloop vond de lokale Veteranendag plaats in het Oorlogsmuseum in Medemblik. Waarbij alle veteranen uit de gemeente Medemblik en ook Enkhuizen welkom waren.

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer Perk dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag, wat jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaatsvindt.

https://www.veteranendag.nl

Loading