Ontsluitingsweg Molenblik mogelijk bottleneck, Raad van State moet oordeel vellen

MEDEMBLIK – De komst van de nieuwe woonwijk met ruim 200 nieuwbouwwoningen op de voormalige weeshuisgronden leek in kannen en kruiken te zijn. Na een zienswijze werd de ontsluitingsweg van Molenblik, zoals de nieuwe woonwijk gaat heten, verlegt naar het Schootsveld, de weg waar o.a. het Avia tankstation aan grenst. Langs deze weg moet het verkeer van en naar Molenblik gaan rijden.

Lees ook: Bezwaarmakers tegen komst Molenblik naar de Raad van State

En juist deze beslissing zorgt er nu voor dat één van de bedrijven die gevestigd is aan het Schootsveld naar de Raad van State is gestapt omdat deze grote problemen aan de horizon ziet verrijzen als het plan éénmaal gerealiseerd is. Met ruim 200 huishoudens zal de verkeersdrukte via het Schootsveld ook flink gaan toenemen en zal ook de Almereweg een forse toename van het aantal verkeersbewegingen gaan krijgen.

Een mogelijke oplossing zou zijn om langs het al bestaande voet/fietspad de nieuwe ontsluitingsweg naar de parallelweg te realiseren, dan blijft het Schootsveld buitenspel. Het is nu aan de Raad van State om hier een oordeel over te vellen

Op de foto hieronder het fietspad waar als de Raad van State de bezwaarmaker gelijk gaat geven een mogelijkheid geeft om hier ook de ontsluitingsweg te realiseren.

Eén gedachte over “Ontsluitingsweg Molenblik mogelijk bottleneck, Raad van State moet oordeel vellen

  1. Dat hadden ze niet eerder kunnen bedenken, toen er nog aan het plan getekend werd? Nu loopt het wijkje weer vertraging op. Toch kan ik het niet helemaal met ze oneens zijn. Het Schootsvel is duidelijk aangelegd als doodlopend straatje naar een klein hoekje bedrijventerrein en niet als doorgaande weg naar een woonwijk(je). Maar het bestaande fiets- / voetpad zal niet opgewaardeerd worden tot ontsluitingsweg, want dan krijg je meer verkeer op het laatste stukje Bolzijl en daarmee ook grotere drukte op de kruising Almereweg / Bolzijl, die natuurlijk pal naast de rotonde Almereweg / Markerwaardweg ligt. Dit zou de veiligheid op die kruising niet ten goede komen, zeker niet als in de toekomst ooit het Bolzijl doorgetrokken wordt. Het wijkje zou ontsloten moeten worden via Schepenlaan / Voorhamer, dat zou veel logischer zijn. Of er had direct al gekozen moeten worden voor de ‘Heerenweide-aanpak’: plan een veel grotere woonwijk en maak het zo noodzakelijk om een nieuwe aansluiting op de N240 te maken, net als Spanbroek-Heerenweide een nieuwe aansluiting op de AC de Graafweg kreeg.

Reacties zijn gesloten.