Onderzoek strafzaak tegen 23-jarige Medemblikker is afgerond.

MEDEMBLIK – Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) maandag aangegeven tijdens de eerste inleidende zitting in het strafproces tegen de Medemblikker. F. wordt verdacht van afpersing, bedreiging, vuurwapen- en drugsbezit in Medemblik afgelopen najaar.

Advocaat Roethof verzocht om zijn cliënt vrij te laten tot de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld. Het OM heeft aangegeven daar geen bezwaar tegen te hebben, maar verzocht de Alkmaarse rechtbank in dat geval wel een contactverbod met de slachtoffers op te leggen als bijzondere voorwaarde.

De 23-jarige verdachte stelde dat dat geen probleem is; ,,Ik heb altijd meegewerkt met de reclassering,” aldus F., die bang is zijn woning en relatie te verliezen als hij nog langer in de gevangenis moet blijven zitten.

Het Openbaar Ministerie (OM) stelde dat F. een 17-jarige jongen zou hebben bedreigd met een vuurwapen, en hebben gedwongen om zijn broer een bedrag van 2000 euro te laten opnemen.

Roethof stelde dat deze aangifte mogelijk overdreven is. F. heeft volgens de raadsman zelf toegegeven dat zijn cliënt de slachtoffers enkel heeft opgelicht, en dat er helemaal geen gewelddadige afpersing heeft plaatsgevonden.

Wanneer de zaak tegen F. inhoudelijk zal worden behandeld, is op dit moment nog niet duidelijk.

De Alkmaarse rechtbank besluit uiterlijk dinsdag over het verzoek om F. voorlopig vrij te laten.

Reageer op dit bericht