Ondernemers Wester- en Oosterspoor boos om afgegeven vergunning voor rail-inzetplaats. VVD stelt vragen

NIBBIXWOUD – Begin november 2023 is er overleg geweest tussen vertegenwoordigers van de Museumstoomtrein, de gemeente en van industrieterrein Westerspoor en Oosterspoor en van de Spoorstraat. Tijdens dit overleg hebben de ondernemers aangegeven wat hun bezwaren waren tegen de vestiging van een rail-inzetplaats op het industrieterrein. Een eerder aangegeven vervolgoverleg is niet doorgegaan waarop de betrokken ondernemers er bij toeval achterkwamen dat afgelopen 5 januari 2024 de vereiste vergunning zijn verstrekt.

De ondernemers zijn volgens Tom Beerepoot zachtjes gezegd not amused om deze handelswijze en gaan dan ook bezwaar maken tegen het afgeven van deze vergunning, maar ook over een alternatieve oplossing met de gemeente in gesprek willen gaan. Tom Beerepoot: “Deze problematiek en andere vraagstukken rond dit industrieterrein waren reeds bij de VVD bekend en daarom expliciet in onze raadbreed gedragen en aangenomen motie van 21 december 2023 verwerkt. In deze motie werd het college verzocht/opdracht gegeven om in deze te kiezen en te lobbyen voor een integrale oplossing.”

Tom Beerepoot wil dan nu ook van het college weten of de verleners van de vergunning bekend waren met de unaniem aangenomen motie en of het college het met hem eens is dat de rail-inzetplaats enkele mogelijke ontwikkelingen rond het industrieterrein Oosterspoor en Westerspoor gaat blokkeren en dus in strijdt is met de raadsbreed aangenomen motie. Beerepoot wil dan ook dat het college samen met alle betrokkenen naar een oplossing gaat zoeken zodat alle opties open blijven en geen geblokkeerd gaat worden. Beerepoot vraagt dan ook of het college bereid is hiervoor in overleg te treden met Rijkswaterstaat, de Provincie en alle overige betrokkenen.

Een heel ander punt is volgens Beerepoot waarmee Ursem Unitbouw te maken heeft tussen 06.00 en 18.00 uur. Vanwege de verkeersveiligheid is het Ursem verboden om tussen die twee tijden geen gebruik te maken van Westerspoor omdat dit de veiligheid van de overige weggebruikers in gevaar kan brengen. Beerepoot: “Ursem Unitbouw wordt hierdoor ernstig belemmerd in hun bedrijfsvoering

Eén gedachte over “Ondernemers Wester- en Oosterspoor boos om afgegeven vergunning voor rail-inzetplaats. VVD stelt vragen

  1. Het zal weer niet zo wezen deze Raad en politiek doen maar waar ze zin in hebben mensen en bedrijven zijn niet belangrijk !! voor dit zootje ongeregeld als ze maar in beeld zijn in krant of tv . ze hebben er een aardappel ras naar vernoemd juist ja Eigenheimers kan toch niet zo zijn dat een bedrijf niet kan doorgaan met zijn werk omdat er een stoomtreintje door moet die vet gesubstitueerd wordt door deze gemeente dus ook vet geld van uit bedrijfsleven en bevolking .!!!

Reacties zijn gesloten.