Onderdijk is 20 nieuwe Amberbomen rijker door leerlingen Gerardus Majellaschool

ONDERDIJK – Op dinsdag 16 november heeft wethouder Andrea van Langen samen met groep 5 en 6 van de Gerardus Majellaschool uit Onderdijk 20 nieuwe bomen geplant aan de Onderdijk. Het gaan om de Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ ook wel Amberbomen genoemd vanwege de kleur. Deze amberbomen komen op de plek te staan waar recent 21 Essen gekapt moesten worden vanwege Essenziekte. Met de plant van deze bomen, blijft het bomenbestand op peil in Onderdijk.

Bomen maken gezond

De Nationale Boomfeestdag (voorkomend uit de vroegere Boomplantdag) wordt gehouden om kinderen meer kennis, inzicht en begrip voor bomen te geven. Het nationale thema van dit jaar is ‘Bomen maken gezond.’ Bomen dragen bij aan de gezondheid.  In een groene (school)omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze betere motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. Ook kunnen  kinderen zich beter concentreren en geeft het energie. Ook voor docenten is het fijn om les te geven in een groene omgeving. Zij hebben hierdoor een betere weerbaarheid tegen stress en vermoeidheid.

Frisse & leerzame onderbreking

Voor de kinderen van de Gerardus Majellaschool betekende het een frisse en leerzame onderbreking van de schooldag. Medewerkers van de gemeente hielpen met planten en vertelden wat over de bomen. Bovendien werden de kinderen door de wethouder getrakteerd op een lekkere peer!