Share

Nog geen witte rook coalitievorming Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen zaterdag startte informateur Erik Stegink aan zijn taak als informateur door de partijen die de gemeenteraad in Medemblik vormen te ontvangen en aan te horen.  Stegink is door Hart voor Medemblik aangewezen als informateur om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om een coalitie te vormen.

Aankomende zaterdag zullen de partijen weer met de informateur om tafel gaan zitten waarna Stegink verslag zal gaan doen aan Tjeu Berlijn, fractievoorzitter van Hart voor Medemblik. Voor nu is er nog totaal geen zicht op welke partijen met Hart voor Medemblik een coalitie willen en gaan vormen.

Vooral het recycletarief kan een breekpunt worden. Waar Hart voor Medemblik van het recycletarief af wil en ook van het scheiden bij de bron willen de overige partijen juist het recycletarief behouden en ook het scheiden bij de bron.

Het is dan ook nog maar de vraag of voor de aankomende raadsvergadering er een nieuw college kan worden gepresenteerd.

Totaal aantal keren gelezen: 58 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen