NK Wielrennen met Irene Schouten

HOOGKARSPEL – Het NK Wielrennen staat dit weekend op de agenda, het wordt dit jaar gehouden in en rondom Sittard-Geleen in Limburg en 1 van de deelneemsters bij de elite dames is Irene Schouten die deze maand beide wedstrijden waar zij aan meedeed met groot gemak wist te winnen.

Irene, drievoudig Olympisch Kampioene, meervoudig wereld,- Europees en Nederlands kampioen bij het schaatsen gaat dus nu ook proberen de beste te zijn bij de elite dames bij het wielrennen. Vandaag, zaterdag 24 juni, moet zij een parcours van 152 kilometer rijden door de heuvels van Limburg waar de start is in Valkenburg en de finish op het Talentpark in Sittard

Na haar winst in de Ronde van ’t Veld en in de criterium van Lekkerkerk is het nu de beurt aan het NK om te proberen haar prijzenkast nog voller te krijgen. Een onbekende is ze niet wat het NK betreft, 4 jaar geleden deed ze al eens mee bij de profs en toen eindigde ze als 17e op ruim 2 minuten van de winnares, dat was toen Lorena Wiebes die nu 2e staat op de wereldranglijst van de UCI