WhatsApp Image 2023 05 30 at 07.16.15
Irene onderweg naar de finish (Foto aangeleverd)

Ze kwam, ze zag ze sprintte, ze won, er is geen maat op de dadendrang van Irene Schouten

HOOGKARSPEL – En dat is nummer 2 in de pocket voor Irene Schouten. Won ze twee weken geleden haar allereerste wielerwedstrijd bij de dames, en niet zo maar 1, maar eentje waar de absolute top van het Nederlandse wielrennen bij de dames aan meededen, afgelopen tweede Pinksterdag gaf Irene Schouten een staaltje sprinten weg die de concurrenten nog lang zal heugen.

De Ronde van ’t Veld stond op het programma en de komst van Irene Schouten was duidelijk merkbaar aan het aantal bezoekers aan de koers rondom ’t Veld, groepjes kinderen die met haar op de foto willen en mogen.

Maar de meervoudige Wereld- en Olympische kampioene kwam voor de wielerronde en het publiek om te kijken of ze haar dadendrang ook in ’t Veld liet zien. En dat deed ze. De overige deelneemsters maakten de wedstrijd hard door regelmatig een demarrage te plaatsen maar die werden telkens door Irene teniet gedaan, of zo als één van de wielrensters na afloopt vertelde, “het leek wel of ze de massa start aan het doen was, elke vluchtpoging werd door haar weer teniet gedaan“.

Halverwege de race ontstond er dan toch een kopgroep met daarin Irene Schouten die zoveel voorsprong namen dat op 5 ronden voor het einde de wedstrijdleiding het peloton uit de race haalde omdat deze op het punt stond om te gaan worden ingehaald, zodat de 5 overgebleven rensters het konden gaan uitvechten wie zou gaan winnen.

Als de overige 4, Rosan Koper, Emmy Pordon, Meis Poland en Inez van Hulsen, al dachten ook maar enige kans te hebben dan werd deze wel erg hard op 200 meter voor de finish door Irene Schouten om zeep geholpen. Met een machtige eindsprint won de Hoogkarspelse met ruime voorsprong op de vier vrouwen.

Loading