Nieuweboer verrast met spel maar verliest van Zeemacht

WERVERSHOOF – De vele blessures blijven Nieuweboer H1 teisteren. Door wedstrijden van de drie JO19 teams werd de aanvulling afgelopen vrijdag voor de uitwedstrijd in Den Helder tegen Zeemacht een uitdaging. De beschikbare spelers werden aangevuld met Thomas Buis, herintreder Lex Bakker en debutanten Bram Koopman en Jurre Koomen.

Na een eerste moeizame 10 minuten waarin Zeemacht de aanval zocht opende Lex Bakker de score nadat de keeper een schot van Thomas Smit niet goed verwerkte. Halverwege de eerste helft kwam Zeemacht na een weergaloze actie van de aanvaller op gelijke hoogte en 1 minuut later op voorsprong na slordig balverlies in de aanval.

Na de wissel kreeg Thomas Buis een discutabele tijdstraf en met een speler meer speelde Zeemacht dit goed uit en bracht de tussenstand op 3-1. Even later een tijdstraf van Zeemacht en op aangeven van wederom Smit tikte Wes de Jonge de aansluittreffer binnen. Een minuut later won de druk zettende Lex Bakker een duel en tikte de gelijkmaker binnen.

In de laatste 10 minuten een felle wedstrijd waarin Zeemacht 3 minuten voor tijd wederom scoorde. In de slotfase kon Nieuweboer de gelijkmaker niet scoren. Een verrassende goede wedstrijd van Nieuweboer waarin een resultaat verdiend zou zijn.