Nieuweboer speelt niet goed en laat wederom punten liggen

WERVERSHOOF – De ziekenboeg van Nieuweboer H1 stroomde leeg en Nieuweboer H1 begon met veel vertrouwen aan de voor Nieuweboer altijd moeilijke wedstrijd tegen DWOW uit Wieringenwerf. Beide teams hebben tot op heden geen goed seizoen en stonden voorafgaand aan de wedstrijd met 8 en 6 verliespunten ruim op achterstand op koploper JVC.
Na een rommelig begin kwam Nieuweboer verrassend op voorsprong uit een van richting veranderd schot van Mark Zwagerman. Zonder goed te spelen had Nieuweboer in de 1e helft wel de overhand en kreeg diverse goede mogelijkheden. DWOW liet in de scherpe tegenaanvallen zien hoe ook met de mogelijkheden kan worden omgegaan en scoorde 2x.
Na de wissel begon Nieuweboer iets beter en snel bracht Sven Deen op aangeven van Mark Zwagerman de gelijkmaker op het bord. Even later ronde Deen een aanval opgezet door Zwagerman en voorgegeven door Jorren Grooteman wederom af. In de laatste 10 minuten zakte het niveau van Nieuweboer en in de voorlaatste minuut bracht DWOW een extra veldspeler voor de keeper en ronde de goed opgezette aanval af met de gelijkmaker. In de laatste minuut werd niet gescoord, waardoor beide teams puntverlies leden en de achterstand op het winnende JVC groter werd.
Eerder op de avond speelde Nieuweboer VR1 tegen koperloper Akersloot. Met name in de 1e helft een sterker Nieuweboer wat na een fraaie aanval via Madelon Keet een voorsprong nam. Daar waar Nieuweboer de mogelijkheden niet benutte, was Akersloot wel scherp voor doel. In de laatste 2 minuten kwam Akersloot op voorsprong, scoorde wederom Keet de gelijkmaker en benutte Akersloot de laatste mogelijkheid.
Na de wissel liep Akersloot door fouten aan Nieuweboer zijde uit naar 2-5, alvorens Zilan Yildiz van afstand scoorde en later Madelon Keet de spanning met een fraaie treffer geheel terug bracht. In de slotfase werd niet gescoord, waardoor Nieuweboer VR1 met 4-5 verloren. Vrijdag 19 november speelt Nieuweboer VR1 om 20.10 tegen DWOW en daarna om 21.05 Nieuweboer H1 tegen Sandow.