Nieuweboer pakt punt tegen koploper JVC

WERVERSHOOF – Een week eerder hadden beide teams in Den Helder de uitgestelde wedstrijd uit de 1e helft van het seizoen gespeeld. Met behulp van deze ervaring wilde Nieuweboer scherp aan de wedstrijd beginnen. Echter de start verliep anders en na 8 minuten leidde JVC met 0-3 doordat bij Nieuweboer niet scherp werd verdedigd. Het spelbeeld en stand  irriteerden de spelers van Nieuweboer en deze werden  feller en zochten de grenzen van tegenstander en scheidsrechter op.

Halverwege de 1e helft een tijdstraf voor JVC en in de laatste seconden van de man meer situatie scoorde invaller Lex Bakker. Een paar minuten voor de wissel stuurde Sven Deen de andere invaller Thomas Buis diep bij de zijlijn en met een uiterste krachtinspanning bracht Buis de bal voor doel en tikte Thijs Schouten de aansluittreffer binnen.

Na de wissel bleef de wedstrijd op en neer gaan met een hoog tempo. Sven Deen stuurde Joris schouten diep en Joris Schouten tikte met zijn rechterbeen de gelijkmaker binnen. Even later een hectisch moment voor het Nieuweboer doel welke Stan Vertelman en de spelers met enig geluk oplosten. Uit de tegenaanval bracht Joris Schouten met wederom zijn rechterbeen Nieuweboer op voorsprong.

Een minuut later kwam JVC op gelijke hoogte. Beide teams streden met het mes tussen de tanden voor een overwinning. Thijs Schouten veroverde een bal op de middenlijn, leed balverlies en heroverde de bal met inzet en vanaf 15 meter zette Thijs Schouten Nieuweboer wederom op voorsprong.

In de 20e minuut kwam JVC via een gekraakt schot wederom op gelijke hoogte. In de laatste minuten verdedigd  een moegestreden Nieuweboer het verdiende punt.

Nieuweboer VR1 speelden in Akersloot met 3-3 gelijk tegen koploper Akersloot en blijft met 3 verliespunten meer voorlopig op de 2e plaats.

Vrijdag 29 april speelt Nieuweboer op Texel tegen Texel 2 en Nieuweboer VR 1 om 19.15 in de Dars tegen The Counters