Nieuweboer pakt de punten tegen VNS 2, maar de wedstrijd zelf was geen beste

WERVERSHOOF – Het goede resultaat van Nieuweboer vorige week tegen Zeemacht zou een mooi vervolg kunnen krijgen tegen de wat lager geklasseerde tegenstander van afgelopen vrijdag VNS 2. Een lange wandeling richting de sporthal was de opmaat voor een rommelige wedstrijd waarbij de toeschouwers niet verwend werden. Invallers Koen van der Zwan, Quinn Kolken, en debutant Jonas Berkhout zagen VNS iets over negenen aftrappen in Amsterdam Noord. Ook Tim Vertelman deed mee, zijn broer Stan en aanvoerder van Nieuweboer kon niet meereizen vanwege ziekte.

Tekst: Nieuweboer

Het begin en de rest van de wedstrijd was erg rommelig, toch kon Nieuweboer wel snel op voorsprong komen. Op aangeven van Aeron Stam kwam Lex Verlaat vrij voor het doel en hij werkte rustig af. Dit gaf een zetje in de rug voor Nieuweboer en zorgde ervoor dat VNS wat meer uit haar schulp moest kruipen. De Amsterdammers begonnen hoger druk te zetten en gaven daardoor ruimte weg achter de verdediging. Koen Bakker zag Lex Verlaat diep lopen, zijn pass belandde precies op het hoofd van wederom Lex Verlaat en zo stond het 0-2. Een op het oog mooie tussenstand maar Nieuweboer liet het helemaal lopen.

Eerst werd er door VNS kiezelhard binnengeschoten in de korte hoek, daarna kwamen ze vanuit de kluts bij Tim Vertelman en lieten hem kansloos. De gelijke stand zorgde ervoor dat beide teams gedurende de wedstrijd op twee gedachten hinkten. Moest er aangevallen of toch wat minder risico genomen worden. Dit bleef zo doorgaan tot de rust en in de pauze werd er bij Nieuweboer op gehamerd dat het scherper en feller moest.

De intensiteit in de tweede helft ging wel omhoog maar de scherpte, voornamelijk aan de bal, ontbrak. Toch sloeg bij VNS de vermoeidheid toe en de hoge druk van Nieuweboer zorgde voor wat spaarzame uitvallen richting het doel van Tim Vertelman. Nieuweboer kwam na een kwartiertje op een 2-3 voorsprong, een aanval via Mike van Ammers en Aeron Stam vond zijn eindstation bij Lex Verlaat en die voltooide hiermee zijn hattrick.

Een welkome opsteker voor Nieuweboer in deze fase van de wedstrijd, er kwamen ook wat meer kansen maar de keeper van VNS stond veelvuldig in de weg. Zo’n vier minuten voor het eindsignaal bracht Lex Verlaat, zijn vierde al van deze wedstrijd, de stand op 2-4 en gooide hiermee de wedstrijd in het slot. Een slechte wedstrijd van Nieuweboer waarbij slechts een paar lichtpuntjes te zien waren.

Jongelingen Quinn Kolken en Jonas Berkhout speelden zeer verdienstelijk, ook Koen van der Zwan en Tim Vertelman sneeuwden bij verre na niet onder en zo konden toch de drie punten mee terug naar Wervershoof.