Niels D. alsnog tot 3 jaar cel veroordeeld en betalen van een forse schadevergoeding

MEDEMBLIK/LEEUWARDEN – Niels D. de notoire oplichter uit Medemblik die veel mensen heel veel geld heeft afgetroggeld, waaronder zelfs de inhoud van spaarpotten van kinderen, is eind 2020 alsnog veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en daarnaast het betalen van een kleine 20.000 euro aan schadevergoedingen aan zijn slachtoffers. De Staat der Nederlanden schiet dit voor en dan gaat het Centraal Justitie Incassobureau het weer weghalen bij Niels D.. De uitspraak is vreemd genoeg pas afgelopen maandag gepubliceerd. 

Lees ook: Niels Dudink laat spoor van ellende achter….

De tenlastelegging

Aan verdachte is -na een vordering nadere omschrijving van de tenlastelegging ter terechtzitting in eerste aanleg- ten laste gelegd dat:

1. primair:  hij in of omstreeks de periode van 11 september 2017 tot en met 6 september 2018 te De Goorn, gemeente Koggenland, en/of te Skingen, gemeente Waadhoeke en/of te Maastricht in ieder geval in Nederland, meermalen althans eenmaal met het oogmerk om zich en/of een ander wederrechtelijk te bevoordelen door het aannemen van een valse naam en/of een valse hoedanigheid en/of door listige kunstgrepen en/of door een samenweefsel van verdichtsels.

De gehele uitspraak kunt u hier onder lezen (PDF)


ECLI_NL_GHARL_2020_11277