Net niet voor Pim Fransen, maar tweede plek is ook mooi

ANDIJK – Pim Fransen mocht zondag de gang naar het podium maken. De Andijker snelde met een tweede stek in de afsluitende omloop van de Col du VAM Tweedaagse naar zijn eerste podiumplaats. De West-Frisia junior kwam dichtbij de winst. In de sprint met drie moest hij nipt Bart Kortleve van district Noord voor laten gaan.

Tekst: WV Westfrisia

De Andijker kroonde daarmee een sterk weekend toch met een mooi resultaat. Zaterdag leek hij op weg naar succes. Onderdeel uitmakend van de kopgroep ging hij diep in de finale echter onderuit. Ondanks flink last van zijn heup, koos hij een dag later in de slotomloop weer voor de aanval. Al op veertig kilometer van de meet trok hij op avontuur. Twee renners, Kortleve en Zuid-Hollander Tijs van Schie wisten nog bij hem aan te sluiten, waarna Fransen in de sprint bergop nipt één van zijn metgezellen voor moest laten gaan.

Voor Fransen een moment om nog eens terug te denken aan zijn val. Kortleve en Van Schie bleken aan het aan van de Tweedaagse rond de VAM-Berg de eerste twee podiumplaatsen van het klassement te bezetten.