Natuurwerkdag in West-Friesland

WEST-FRIESLAND – Doe mee met het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Al ruim twintig jaar coördineert Landschap Noord-Holland de Natuurwerkdag. Op vrijdag 3 november en zaterdag 4 november kun je meedoen op ongeveer tachtig locaties in onze provincie. En die hulp is hard nodig.

Duizenden vrijwilligers zetten zich in om de leefomgeving van verschillende dier- en plantsoorten in stand te houden, ze zijn onmisbaar voor natuur en landschap. Alleen samen vergroten we onze positieve impact en krijgen we de natuurklussen gedaan. De Natuurwerkdag is een mooie manier om iets te doen voor een stukje natuur bij jou in de buurt. Het biedt een mooie kans om zorgen over het klimaat om te zetten in actie.

Biodiversiteit in West-Friesland

De klussen zijn erop gericht de natuur te behouden en te herstellen, en dragen bij aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Een gezonde leefomgeving is belangrijk om effecten van klimaatverandering op te vangen, het helpt de toenemende hitte in jouw omgeving te verminderen en zorgt voor wateropvang in tijden van extreme regenval. Met de inzet van vrijwilligers kunnen we blijven genieten van een groene en gezonde leefomgeving.

Voor iedereen

Iedereen is welkom op de Natuurwerkdag. Je hebt geen ervaring nodig, bij elke klus is een locatieleider aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Kom samen met je vrienden, buren, familie of sportteam. Je ontmoet nieuwe mensen en het is een leuke ervaring!

Verschillende klussen

Werk samen met andere vrijwilligers aan het Landje van Naber in Hoorn, het enige stukje grond in de gemeente Hoorn met de bestemming natuur. Help het Padlandbos in Venhuizen winterklaar te maken. Of kom bramen snoeien rond het insectenhotel van het Ecoproject in Bovenkarspel, en start met koffie of thee in het nabijgelegen bezoekerscentrum. Genoeg mooie klussen in de regio.

Doe mee

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat, en samen een dag aan de slag gaan om bij te dragen aan jouw groene omgeving? Zoek een klus bij jou in de buurt op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan.

Voor meer informatie: www.natuurwerkdag.nl

Ook te volgen op Instagram en Twitter (@natuurwerkdag)

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL.

De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Foto: Natuurwerkdag / LandschappenNL