Nachtelijk vuurwerk houdt inwoners Andijk uit de slaap, bleek iemand 50 jaar te zijn geworden

ANDIJK – Een paar seconden na middernacht werd de nachtelijke rust in Andijk ernstig verstoord door het afsteken van vuurpijlen om te vieren dat iemand 50 jaar is geworden.. De afstekers van het vuurwerk kunnen op de sociale media rekenen op klachten over hun actie. Zelf zijn ze zich van geen kwaad bewust en wijzen naar de traditie die het volgens de afstekers is.

Vuurwerk mag in Nederland enkel op 31 december en 1 januari tussen 10:00 en 02:00 worden afgestoken, en het is in Nederland al helemaal geen traditie om met verjaardagen vuurwerk af te steken. Vuurwerk is zelfs helemaal geen jarenlange traditie. Vuurwerk afsteken is een relatief jonge traditie in Nederland. Eerder werd het al wel gedaan in China. Er gaan de laatste jaren steeds meer stemmen op voor een verbod op consumentenvuurwerk, omdat vuurwerk voor veel slachtoffers, schade en overlast zorgt.

Lees ook: Vuurwerk is een traditie in Nederland, nou nee, niet echt.

Boete

Als u zich niet aan de regels houdt, kunt u een boete krijgen van minimaal € 100. U krijgt dan ook een aantekening in uw strafblad. Daardoor kunt u mogelijk geen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) meer krijgen.

Eén gedachte over “Nachtelijk vuurwerk houdt inwoners Andijk uit de slaap, bleek iemand 50 jaar te zijn geworden

  1. Het afsteektijdstip is gewijzigd : 31 dec vanaf 18.00 tot 1 jan 02.00. Hoewel het geen gebruik van honderden jaren oud is, is het zo langzamerhand wel een traditie, met oud en nieuw dan. met verjaardagen is het meer baldadigheid te noemen.

Reacties zijn gesloten.