Share

Museum Twisca in Twisk:’Boter, kaas en boeren’

TWISK – In de kelder van Museum Twisca aan de Dorpsweg 87 is de tentoonstelling ‘Boter, kaas en boeren’ te zien, met onder andere voorwerpen waarmee men vroeger kaas en boter maakte. In het filmzaaltje kunnen bezoekers de film ‘Bereiding van boerenkaas in Noord-Holland’ bekijken. Deze film is opgenomen in 1956 bij de familie D. Schilder Dzn. in Berkhout.

Verder wordt informatie gegeven over de twee stoom zuivelfabrieken die het dorp rijk was en het materiaal van het lab, waarmee de melkmonsters werden gecontroleerd op eiwit- en vetgehalte. In het museum vinden bezoekers een historische en interessante collectie.

Deze vaste collectie bestaat uit een groot aantal in Twisk opgegraven aardewerken stukken, daarnaast gebruiksvoorwerpen, kantklos- en haakwerk, timmermansgereedschap en een prachtig bewaard gebleven kaaspers uit het jaar 1845.

Het museum is op zondag geopend van 13.30 tot 17.00 uur. Entree is drie euro, inclusief koffie of thee. 

Totaal aantal keren gelezen: 84 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen