Share

MORGEN! en de ChristenUnie Medemblik willen regels vereenvoudigen voor meer woningbouw

MEDEMBLIK – Zoals in elke gemeente in Nederland kampt ook de gemeente Medemblik met een schreeuwend tekort aan woningen. Het aantal inwoners groeit jaarlijks maar door o.a. de stiktofcrisis en de pfascrisis worden er amper meer nieuwbouwwoningen gebouwd.

MORGEN! en de ChristenUnie vinden dat woningsplitsing en bouwen op eigen terrein een prima oplossing kan zijn om de ergste nood op te vangen maar initiatiefnemers lopen vaak tegen de regelgeving op die dwars ligt.

MORGEN! en de ChristenUnie in Medemblik komen nu met een motie vreemd aan de dag waarin zij het college oproepen om zo snel mogelijk met voorstellen te komen om de regelgeving met betrekken tot parkeren op bijvoorbeeld eigen terrein te versoepelen waardoor er meer mogelijkheden komen voor realisatie van kleine woningbouwplannetjes en woningsplitsing binnen de bebouwde kom.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl