Mooie zevende plek voor Bart Mol in de tiende marathon cup van dit seizoen

WERVERSHOOF – Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, een kopgroep die weg was gerden van het peloton met daarin vrijwel alle toppers. Toen na 125 spannende rondes ineens Sjoerd den Hertog, de leider in het tussenklassement, onderuit ging besloot de kopgroep niet op hem te wachten maar zagen hun kans schoon om te proberen hem af te schudden.

Helaas voor de kopgroep had Sjoerd den Hertog hele andere plannen en met een sprint van enkele ronden wist hij de kopgroep weer bij te halen. ‘was eens stomme fout van mijzelf’ zei Den Hertog na afloop. Waarna het wachten was of Jorrit Bergsma weer zijn vermaarde ontsnapping op een paar ronden voor het einde zou gaan inzetten.

Dit gebeurde op 2 ronden voor het einde en op Den Hertog bleek de rest van de kopgroep niet in staat te zijn het duo te volgen. De zege lag dus voor het oprapen voor Den Hartog die over een betere eindsprint beschikt dan Bergsma.

In het strijdgewoel liet Bart Mol uit Wervershoof zich de kop niet gek maken en finishte op een keurige zevende plaats. In het tussenklassement na tien verreden marathons staat Sjoerd den Hertog op de eerste plaats voor de nr. 2, Jeroen Janissen en de nr. 3 Luc te Haar die zaterdagavond ook derde werd. Bart Mol staat op plek 13 in de tussenstand.