Monte Visser wint Koltec NK Cup

WOGNUM – Jongstleden zaterdag 3 februari was de aftrap van deze competitie in Nijkerk bij mc. De Lange Boom. De arena was voorzien van een mooi parcours dat toch venijniger bleek dan tijdens het verkennen werd gedacht. Natuurlijk zaten er lange stukken in voor de snelheid. En waren de hindernissen ruim van opzet en boden alternatieven voldoende. De menners die kozen voor de kortste route hadden hun handen vol aan het leidselwerk in de wendingen. Maar er is volop door de deelnemers, het aanwezige publiek en de livestream kijkers genoten.

Monte Visser: “Erg leuk om te horen dat er naast de Nederlandse ook kijkers waren in Frankrijk, België en Oostenrijk. Huib Pater had zijn handenvol aan een jong voorpaard. Keek zelfs even het voorspan recht in de ogen. Klaas Kraan gaf met zijn inmiddels beroemde Friese flink gas maar reed enkele extra voltes.”

Frank Bos reed zijn tot in de puntjes verzorgde Haflingers met een nieuw voorspan een paar hele mooie manches. Tonny van de Hoeven had zijn handenvol aan die machtige tuigers maar wist een mooie derde plek te pakken. Jan Dijk geeft altijd gas. Wellicht ziet een kenner of er iets mis ging, maar een tweede plaats is erg mooi. Monte Visser reed een foutloze eerste ronde, maar deed er veel te lang over. De tweede ronde met enkele ballen was wel de snelste ronde van die dag en bezorgde hem de eerste plaats.

TotaalTot
tijdPltsNAAM
443,881Monte Visser
450,432Jan Dijk
474,673Tonny Van den Hoeven
481,024Frank sr Bos
514,275Klaas Kraan
531,786Huib Pater