Monsterzege in FC Medemblik in de derby tegen Hauwert’65

MEDEMBLIK – Van af het begin van de wedstrijd nam FC Medemblik het voortouw en Hauwert’65 knipperde met de ogen en stond er 3-0 op het scorebord. Bassie en Adriaan of wel Niels Koster en Jurre Woudenberg maakte 1-0 en 2-0. Bij de 1-0 een assist van Woudenberg en de treffer van Niels Koster. Bij het 2e doelpunt was het precies andersom al kreeg Woudenberg de hulp van doelman Robin Blaak van Hauwert’65 die blunderde. In de 1e minuut opnieuw een treffer van Woudenberg die door de verdediging slalomde en buiten bereik van Blaak bij de rechterdoelpaal in de linkerhoek schoot. 3-0.

“Ja”, vertelde Ricardo Appelman na afloop 3 kansen 3 doelpunten. Een beetje gelijk had hij wel FC Medemblik had het geluk aan de kont hangen. “Geluk dwing je af”, zei zijn collega Stephan Kaaij van FC Medemblik. En inderdaad dat beetje geluk ontbrak het zeker bij Hauwert’65. Want het tweede gedeelte van de eerste helft was voor Hauwert’65. Terwijl de Kick and Rush van FC Medemblik levensgevaarlijk waren. Opnieuw door aangeven via Koster en Zwaan was het nu Tom Glim, die vlak voor rust het gezicht van Ricardo Appelman op donker zette. 4-0.

Na de rust probeerde Hauwert’65 terug te komen. Het schot van Shady Shasthawy had beter verdiend, maar doelman Jason v/d Slot had een top middag. Terwijl hij vorige week 2 x moest vissen, hield hij zijn ploeg nu op de nul. Het doelpunt ver in de 2e helft van aanvoerder Robert Zwaan was een formaliteit. 5-0. Opmerkelijk direct daarna was de wissel van de 41 jarige Good old keeperstrainer en reserve doelman Jaap Zwaan.

“Ach ik had niet zoveel reservespelers en een aantal spelers zaten er doorheen. Dat was ook de reden dat ik Niels Koster eruit haalde””, zei Kaaij na afloop tegen ons. “Wat een weelde 6 uit 2 en een doelsaldo van 9 tegen 2”.