Minister Slob opent congres Techniek Doet Het in Grootebroek

GROOTEBROEK – Op 17 november 2021 aanstaande vindt het congres Techniek Doet Het plaats. Een congres met als doel te informeren en inspireren op het gebied van techniek en onderwijs. Dit gebeurt met een indrukwekkend programma met sprekers en workshops die een reputatie hebben op dit gebied. Zo gaan onder andere ontwerper Daan Roosegaarde, kunstenaar Freaky Steel en pionier Edwin ter Velde aan de slag met de bezoekers. Betrokken minister Slob van basis- en voortgezet onderwijs zal het congres bij het Martinuscollege openen.

Energie

Foto aangeleverd

In de aanloop naar het congres is er al heel wat energie losgekomen aldus projectleider Gerben Bakker. Zo stelt hij; ‘Het congres richt zich primair op onderwijsprofessionals maar het onderwerp heeft raakvlakken met tal van terreinen’. Hierbij wijst hij niet alleen naar alle direct betrokkenen in het Pact maar ook op brede maatschappelijke ontwikkelingen. ‘Met het strikken van Daan Roosegaarde en Edwin ter Velde hebben we bijvoorbeeld twee mensen in huis die techniek en innovatie koppelen aan vraagstukken als gezondheidszorg en duurzaamheid’. Maar hij benadrukt dat het programma breed en divers is. Zo krijgen onze lokale helden met deelsessies hetzelfde podium als de landelijke sprekers. Ook is bewust gekozen voor een school als congreslocatie. Het Martinuscollege is als VMBO school met technische profielen een van de aanjagers in het Pact. Bovendien is de school net verbouwd en van alle gemakken voorzien.

Vijf onderwijsprojecten, één congres

Het TechniekPact West-Friesland is de initiatiefnemer van dit congres. Het TechniekPact is een samenwerkingsverband in de regio op het gebied van techniek en onderwijs. Als doel hebben zij de instroom in het technisch VMBO te verhogen, de opleidingen te versterken en de doorstroom naar het technisch MBO te vergroten. Het is de lokale uitwerking van het overheidsprogramma voor Sterk techniek Onderwijs (STO). De regio’s Alkmaar en Den Helder kennen soortgelijke programma’s. Hiernaast zijn er RIF programma’s op het gebied van techniek onderwijs die zich richten op het MBO. Met dit jaarlijkse congres slaan al deze programma’s de handen ineen om de samenwerking te bevorderen te komen tot een kwalitatief aanbod voor de belanghebbenden.

Interesse?

Het congres heeft geen winstoogmerk en is alleen te bezoeken door genodigden. Ben jij actief op het gebied van onderwijs en/of techniek in de regio maar heb je geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail met motivatie naar congres@techniekpactwf.nl. Techniek Doet Het! Doe jij mee?