MeToo in Medemblik eindigt met gebroken kaak op feestje

MEDEMBLIK – Een feestganger die de billen zou hebben betast van een vrouw in Medemblik, moest dat bekopen met een dubbele kaakbreuk. De man van de vrouw liep achter hem, zag het gebeuren en pikte het niet. Hij gaf de feestganger een harde stomp in zijn gezicht. De 43-jarige Thijs O. uit Medemblik zei vrijdag bij de politierechter in Alkmaar dat hij het heel erg vond wat hij had gedaan. Hij kreeg 80 uur werkstraf en moet het slachtoffer 2370 euro betalen, waarvan 1500 euro smartengeld.

De verdachte zei dat hij zichzelf niet had herkend in wat hij had gedaan. De man had tot dusverre een blanco strafblad. ,,Ik ben keurig opgevoed en weet heel goed wat wel en niet mag. Maar blijkbaar was ik toen niet meer mezelf. Ik ben altijd van praten en van de dialoog. Maar nu voelde ik me geroepen om een klap uit te delen.

De man zei dat zijn vrouw in haar jeugd nare ervaringen had gehad met misbruik. Daarom kon hij het niet aanzien dat zij bij haar billen werd gepakt. ,,Het leek net of die man daarvan genoot.” Ook de vrouw vertelde tegen de politie dat ze door het latere slachtoffer op haar billen was betast. De aangever ontkende dat echter. Volgens hem was er alleen sprake geweest van een groepsknuffel en was er niets gebeurd dat niet door de beugel kon.

De harde klap zorgde voor een dubbele kaakbreuk en het slachtoffer moest worden geopereerd in het ziekenhuis, mocht lang geen vast voedsel en had veel pijn. Ook psychisch had hij het moeilijk.  ,,Ik heb geprobeerd met hem in contact te komen om mijn excuses aan te bieden. Ik wil nog steeds met hem praten”, zei de verdachte.

De officier van justitie en de rechter vonden het allebei heel ernstig hoe het gezellige verjaardagsfeestje was geëindigd bij een forse mishandeling. Ze vroegen zich af of de verdachte niet veel te veel had gedronken. ,,Drie wijntjes”, was het antwoord. De verdachte zei dat hij van de situatie had geleerd. ,,Ik blijf me afvragen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ik ga hiermee aan de slag en heb ervan geleerd.”