Medemblikkers wippen niet genoeg om als beste te eindigen

MEDEMBLIK – Van 21 maart t/m 31 oktober 2023 speelden we de vierde editie van het NK Tegelwippen. Gemeenten gingen met elkaar de strijd aan en iedereen kon meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin!

De voorliefde bij veel mensen voor een betonnen tuin blijft toch groot in West-Friesland en gezien aan het aantal tegels dat in de gemeente Medemblik is gewipt om zo plaats te maken voor groen gaat dit ook op voor de gemeente Medemblik.

In het Westfriese eindklassement scoort de gemeente Medemblik na Stede Broec en Drechterland het slechtst met slechts 131 tegels, Stede Broec scoorde nog slechter met slechts 113 gewipte tegels, en in Drechterland werden slechts 5 tegels gewipt. Winnaar werd zoals verwacht Hoorn met 4476 gewipte tegels gevolgd door Enkhuizen met 889 gewipte tegels.

Kijken we naar onze noorderbuur Hollands Kroon dan zijn daar maar liefst 30789 tegels gewipt, een enorm verschil met de gemeenten in West-Friesland.

Landelijke winnaars

Maar liefst 173 gemeenten streden mee. In de drie klassementen winnen…… Arnhem, Vlaardingen en Halderberge! Zij wipten de meeste tegels per inwoner en ontvingen de Gouden Schep! En dat niet alleen, gemeente Arnhem wint ook nog eens de Gouden Schep voor de meeste gewipte tegels. Zij wipten ruim 460.000 tegels, wel 10% van het totale aantal in Nederland.

Eén gedachte over “Medemblikkers wippen niet genoeg om als beste te eindigen

Reacties zijn gesloten.