Share

Medemblik komt met gratis training voor jongeren om te leren een eigen koers te varen

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik biedt een gratis training aan genaamd “Eigen Koers” voor jongeren tussen 12-14 jaar om hen te helpen bij het aangeven van hun grenzen en het vergroten van hun zelfvertrouwen.

Veel jongeren vinden het lastig om hun gedachten en gevoelens te uiten, vooral in sociale situaties. De training, geleid door ervaren maatschappelijk werkers, biedt deelnemers inzicht in hun eigen gedrag en gedachten en leert hun op een betere manier hun grenzen aan te geven en ‘nee’ te zeggen. Ook wordt er geoefend met het uiten van gevoelens en wordt het zelfvertrouwen vergroot.

De training bestaat uit zeven bijeenkomsten en vindt plaats op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur op 9, 16, 23 en 30 mei, en op 6, 13 en 20 juni in MFC de Muiter aan de Admiraliteitsweg 6 in Medemblik. De training is bedoeld voor jongeren die willen leren hoe ze beter kunnen omgaan met situaties waarin ze het lastig vinden om hun grenzen aan te geven en hun gevoelens te uiten.

Jongeren die geïnteresseerd zijn in deze waardevolle training kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar maatschappelijkwerk@medemblik.nl. De gemeente Medemblik hoopt dat deze training jongeren zal helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en het vinden van hun eigen koers in het leven.

 Voor meer informatie over de training “Eigen Koers” en de aanmeldingsprocedure kunt u contact opnemen met het maatschappelijk werk van de gemeente Medemblik via maatschappelijkwerk@medemblik.nl.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl