Marcus Trouerbach en Mylan Meijer winnen de European Cup Jiu Jitsu

OPPERDOES – De Budoschool Takken/Shi-Sen-Do uit Opperdoes heeft goede zaken gedaan bij de European Cup Jiu Jitsu die op 9 en 10 maart heeft plaatsgevonden in Beveren. Marcus Trouerbach en Mylan Meijer moesten hun titel verdedigen en kwamen dit jaar in een zwaardere klasse uit. Het duo, welke inmiddels ook is opgenomen in de kernploeg van de Judo Bond Nederland, liet zien dat zij opnieuw waren gegroeid en alle concurrenten uit Italië, Griekenland, België, Roemenië en België werden door hen uitgeschakeld. Door deze geweldige prestatie zijn zij automatisch geselecteerd voor het Europees Kampioenschap die in april in Roemenië plaats gaat vinden.

Jochem Bos & Luca Ruijs toonden ook prima vormbehoud en werden tweede in de poule onder 21 en daarnaast werden zij winnaar in de advances klasse in de Open categorie. Ook zij zijn geselecteerd voor het Europees Kampioenschap.

Anouschka Meurs (Medemblik) en Tannika Oussoren (Midwoud) pakte het brons in de Adult Women categorie en zij “solliciteren” hiermee voor een plek in de kernploeg van de JBN

Daarnaast wisten ook de nodige jeugd duo’s podiumplekken te pakken in de Advanced Division en zij laten hiermee zien dat zo op termijn door kunnen stromen naar de World Division. Budoschool Takken/Shi-Sen-Do is een Topsportschool binnen de gemeente Medemblik en zij wisten opnieuw “te leveren”.  Teammanager Robert Takken was tevreden na afloop maar sprak ook van een heftig toernooi. “Met name de jeugd duo’s uit Italië, Griekenland, Roemenië en België waren echt van een heel hoog niveau. Je ziet dat andere landen zich razendsnel doorontwikkelen en dit zal ook betekenen dat wij dit jaar volledig nieuwe lesgroepen op moeten gaan starten. Jochem, Mylan en Marcus komen uit de eigen jeugdopleiding en het we moeten echt een langere termijn strategie ontwikkelen om ook in de toekomst mee te kunnen blijven doen.”

  • Goud voor; Marcus Trouerbach (Twisk) & Mylan Meijer (Opperdoes) / World Division
  • Zilver voor; Jochem Bos (Opperdoes) & Luca Ruijs (Woerden) / Adults / World Division
  • Brons voor; Anouschka Meurs (Medemblik) & Tannika Oussoren / Adults / World Division
  • Advanced Division;
  • Goud: Jochem Bos & Luca Ruijs in Open Klasse
  • Zilver: Lauren Druijf (Opperdoes) & Elise Woudsma (Medemblik) / Dames onder de 18
  • Brons:  Aron Swets & Mathijs Sets (Twisk) / heren onder 16
  • Brons: Amy Hermsen (Wognum) & Elise Woudsma / Dames onder de 18