Marathonschaatstoppers naar Hoorn, ook veel talenten uit de gemeente Medemblik aan de start

HOORN – Op zaterdag 26 november strijken de marathonschaatstoppers weer neer op ijsbaan “ de Westfries” te Hoorn voor de Wokke Vastgoed Marathon. Na twee corona jaren gaat de wedstrijd weer verreden worden met publiek. De wedstrijd in Hoorn staat bij de marathonschaatsers bekend als één van de topwedstrijden in de reeks van veertien Cupwedstrijden.

De marathon cup wedstrijd op ijsbaan “de Westfries” wordt georganiseerd door de marathonschaatscommissie te Hoorn.

Dit is een klein comité vrijwilligers die marathonschaatswedstrijden organiseert voor de gehele marathonschaatssport vanaf de kleinste jeugd, aanstormend talent, veteranen en nu dus voor de top marathonschaatsers van Nederland. Voor dit evenement kan de commissie een beroep doen op zo’n 75 vrijwilligers. Maar ook het personeel van “de Westfries” speelt een belangrijke rol. Van de locatiemanager tot aan de ijsmeester; iedereen zet zijn beste beentje voort om van dit evenement een top avond te maken.

Dat de marathonschaatssport leeft in West-Friesland is wel duidelijk met als grote vaandel draagster natuurlijk Irene Schouten van team Zaanlander die dit seizoen al met drie marathonoverwinningen aan de haal ging. Verder zien we in de topdivisie dat Bart Mol, de man uit Wervershoof het super goed doet met al meerdere top tien plaatsen.

Ook in de topdivisie Ruud Slagter die dit seizoen zijn debuut maakt in de hoogste klasse met als opvallend detail zijn bloemkoolprint schaatsen. Kijken we verder in de topdivisie dames dan zien we daar Beau Wagemaker uit Hoogkarspel die langzaam op stoom begint te raken.

Ook Bente Kerkhoff van team Wokke liet zich al een aantal keren goed van voren zien. Verder zien we in de top divisie dames de zussen Beers rijden uit Hoogkarspel en ook Paula Konijn uit Westbeemster pakt haar punt zo nu en dan.

Als we kijken naar de Beloften competities dan zien we daar dat de klassementen vooral bij de dames gedomineerd worden door de multitalenten op schaatsen en skeelers uit West-Friesland. Zo doen Sofia Schilder en Janne Berkhout mee om de prijzen en staan ze in hoog in het klassement.

Ook Iris Tiben uit Medemblik zou ook zo maar eens kunnen verrassen. Bij de heren Beloften divisie zien we dat Ivo de la Porte uit Oostwoud steeds dichter bij het podium komt. Maar ook Twan Berlijn, Arn Botman en Daan Berkhout reden al meerdere top tien plaatsen bijeen. Het belooft dus een spannende avond te worden op “de Westfries”.