Mak Blokweer zoekt helpende handen

BLOKKER – Heb je twee rechterhanden, werk je graag in de buitenlucht met de natuur of ben je goed in het schrijven van teksten? Zet je talenten dan in als vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie! Voor verschillende functies is natuur- en milieu- educatie centrum MAK Blokweer op zoek naar vrijwilligers. Met name een timmerman, (ecologische) tuinier en een ondersteunend medewerker zijn op korte termijn erg welkom.

Het technische onderhoud van de boerderij, het bezoekerscentrum en het park wordt verzorgd door een klein, gezellig groepje vrijwilligers: de technische dienst. In deze groep is nog plaats voor een goed onderlegde timmerman of andere ‘handige Harry’ die één dag(deel) per week beschikbaar is om met uiteenlopende klussen aan de slag te gaan. Dit kan bijvoorbeeld iemand zijn die in het verleden een technisch beroep heeft beoefend en nog graag zo nu en dan met zijn handen wil werken.

De moestuin en overige tuinen op het terrein van MAK Blokweer worden op ecologische wijze onderhouden door verschillende vrijwilligers. Verstand van ecologisch tuinieren is geen vereiste: al doende brengt de beheerder je alle fijne kneepjes van het vak bij. Het werk in de (moes)tuin is een mooie tijdsbesteding voor wie groene vingers heeft en graag in de buitenlucht bezig is.

Iemand die plezier heeft in schrijven, communicatief vaardig is en goed met computers overweg kan, kan aan de slag om MAK Blokweer zowel online als offline goed te vertegenwoordigen. Als medewerker PR & Communicatie hou je de website up-to-date en zorg je dat nieuwtjes en activiteiten van MAK Blokweer het grote publiek weten te bereiken via sociale media, kranten en nieuwsbrieven. Deze vrijwilligersbaan is heel geschikt om (extra) werkervaring op te doen in een communicatiefunctie.

Voor wie graag onder de mensen is, enkele uurtjes per maand over heeft en voldoening haalt uit mensen gastvrij en vriendelijk ontvangen is de functie van ondersteunend medewerker een schot in de roos. Een leuke bijkomstigheid van dit werk is dat je kleine horeca en het informeren van bezoekers kunt combineren. Samen met één van de andere baliemedewerkers wordt op die manier gezorgd voor een gastvrije beleving van de locatie van MAK Blokweer.

MAK Blokweer biedt een centraal gelegen groene werkplek, een gezellig team collega’s, en nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk, midden in het groen. Ook ben je WA- en ongevallenverzekerd. Interesse in één van bovenstaande vacatures, of benieuwd op welk terrein je nog meer de handen uit de mouwen kunt komen steken? Bekijk alle openstaande vacatures bij MAK Blokweer: https://bit.ly/37Qj0KO

Foto: Mak Blokweer