brown bird in close up photography
Photo by Paul Murdoch on Pexels.com
Share

Luisteren naar de Nachtegaal tijdens de Nachtegalenwandeling in het Robbenoordbos

SLOOTDORP – De Nachtegaal….. de meeste mensen weten wel van het bestaan van deze vogel. Maar niet iedereen heeft hem wel eens horen zingen, laat staan dat iedereen weet dat hij hier in de buurt, op een paar plekken in het Robbenoordbos, elk jaar zijn nest bouwt. De Nachtegaal staat op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels als kwetsbaar, dus wij mogen ons bijzonder gelukkig prijzen, dat hij hier in de omgeving nog wel te horen is.

Vooral horen, want zien doe je deze vogel niet zo makkelijk. Maar als je er eenmaal een gehoord hebt, vergeet je dat niet gauw meer. Een nachtegaal is niet veel groter dan een huismus, maar wat een geluid produceert hij en wat een uitgebreid repertoire!

Voor wie ook wel eens een nachtegaal wil horen, organiseert natuurvereniging Wierhaven op vrijdag 5 mei 2023 een avondwandeling door het Robbenoordbos. En Otto de Vries, de excursieleider, weet ongetwijfeld te herkennen wat we nog meer tegenkomen in het bos.

De start is om 20.00 uur bij de ingang van het Robbenoordbos op de kruising Hippolytushoeverweg en Den Oeverseweg bij Slootdorp. Rond 21:30 verwacht de organisatie weer terug te zijn op deze locatie.

Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis. Niet-leden betalen €2,00. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met donderdag 4 mei per e-mail aanmelden bij educatie@wierhaven.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl