Loopgroep Medemblik brengt het Vredesvuur naar Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdagavond even na 20.00 uur gaf burgemeester Dennis Straat van Medemblik het startschot om het Vredesvuur vanuit Wageningen naar Medemblik te brengen door de Loopgroep Medemblik. De loopgroep doet dit alweer voor het 12 jaar en brengt het Vredesvuur in estafette naar de Breedstraat in Medemblik. In totaal zijn 18 renners en fietsers van de Loopgroep hierbij betrokken

Linda van der Stal van West-Friesland Beweegt en 1 van de deelnemers doet haar verhaal over de estafette van Wageningen naar Medemblik

Op het plein voor Hotel de Wereld, was weer een indrukwekkende verhalen en gedichten reeks waarna het vredesvuur werd ontstoken door de 96-jarige Britse veteraan Marie Scott en burgemeester Floor Vermeulen en rond klok van 00.30 de lopers uit Medemblik de fakkel met het vuur overhandigd kregen. Samen met zo’n 1700 lopers uit 97 gemeentes wordt het vuur verspreid als teken van vrede door heel Nederland.

Het vuur werd vanuit de fakkel overgebracht naar een lantaarn achter op een fiets, die de lopers tijdens de 145km begeleidde.

Eerst door de donkere (en warme nacht) via Ede, Barneveld en Nijkerk, gevolgd door een heerlijk ontbijt verzorgd bij Fruithal Smits in Zeewolde.

De tocht ging verder via de Houtribdijk waar de muggen rijkelijk aanwezig waren…. door de prachtige binnenstad van Enkhuizen, via Andijk en Wervershoof naar Medemblik waar de lopers werden opgewacht door de Brandweerwagens van Medemblik. Die hebben de lopers met zwaailichten en sirene begeleid over de Nieuwstraat naar het monument op de Breedstraat. 

Daar werden de lopers hartelijk ontvangen met woorden en bloemen door de waarnemend Burgemeester, waarna Marja Zwaan de eer had om via de fakkel het bevrijdingsvuur in Medemblik te ontsteken.

Na een slapeloze nacht een een hardlooptocht van 14 uur, maar met weer een fantastische ervaring rijker, keerden de lopers allemaal lekker huiswaarts om te genieten van hun vrijheid.

Note: Helaas waren er problemen met de camera waardoor het laatste deel mislukt is. Gelukkig hebben we de foto’s nog.