Liesbeth Mol: “Een brug te ver”, laatste woord is hier nog niet over uitgesproken

MEDEMBLIK – Het gesprek met de gemeente en de wethouder heeft ze reeds gehad, maar niet voordat eerst de politie probeerde haar woensdag van haar plekje bij de sloopwerkzaamheden te verjagen.. De brug bij Parklaan 9a blijft de gemoederen bezighouden bij Liesbeth Mol. Maar ze laat het er niet bij zitten en krijgt spreektijd tijdens de commissievergadering en wil ook een WOB-verzoek gaan indienen om de onderste steen boven te krijgen.

Ondertussen heeft de gemeente Medemblik aan de media laten weten dat de brug eigendom is van de gemeente Medemblik en in overleg met de bewoner is besloten om de reeds afgeschreven brug te vervangen voor een dam en een duiker om zo de bewoners veiliger de openbare weg te kunnen laten oprijden. Deze operatie kost volgens de gemeente Medemblik 30.000 euro en valt onder de reguliere werkzaamheden en is ook opgenomen in de meerjarenbegroting, ‘het geld was dus al gereserveerd voor deze brug’.

Wel steekt de gemeente op het punt van de sloop de handen in de boezem, de sloop was al begonnen voor de vergunning onherroepelijk was en dat verdient volgens de gemeente geen schoonheidsprijs en er zal scherper op gaan worden gelet. Volgens de gemeente Medemblik waren de direct omwonenden reeds op de hoogte gebracht van het vervangen van deze brug.

Op de foto: Liesbeth Mol zittend in de stromende regen om de sloop van de brug tegen te houden (Foto: RV Fotografie)