Liander gaat 50/10 kv onderstation bij de Lely vervangen

Liander

WIERINGERMEER – Hollands Kroon gaat het bestemmingsplan voor het bestaande 50/10 kv onderstation bij de Lely aanpassen zodat Liander daar de 20/10 kv onderstation kan gaan bouwen. Liander werkt op vele plekken in de provincie Noord-Holland om het elektriciteitsnet uit te breiden omdat het huidige net zijn maximale transportcapaciteit heeft bereikt. De vervanging van dit station maakt hier onderdeel van uit.

Lees ook: Liander investeert tot en met 2024 €3,5 miljard euro in het elektriciteitsnet

Liander investeert miljarden in uitbreiding elektriciteitsnet

Liander gaat naast de huidige 50/10 kv onderstation de nieuwe 20/10 kv onderstation bouwen en zodra deze gereed is wordt het oude station gesloopt. Maar omdat deze ontwikkeling niet past in het huidige bestemmingsplan moet Hollands Kroon deze aanpassen. Het plan heeft reeds ter inzage gelegen en op het plan zijn vier zienswijzen binnen gekomen die hebben geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan.

Tekst gaat verder onder de foto

Liander heeft in december 2022 een informatiebrief verzonden aan de omwonenden, in deze brief heeft Liander uitgelegd wat het nut- en noodzaak is van wat er gaat gebeuren en hoe het nieuwe elektriciteitsstation eruit komt te zien.

Daarnaast zijn de Stadsraad Medemblik en de Volkstuinvereniging De Zaaier op de hoogte gesteld van de beoogde plannen van Liander, en zullen ook op de hoogte worden gehouden van het vervolg na het besluit van de gemeenteraad van Hollands Kroon over het bestemmingsplan.

Loading