LEGO-Kerst-speurtocht in Hoorns museum

HOORN – Ga deze winterperiode op zoek naar kerstmannen en -bomen van LEGO in het nostalgische Museum van de 20e Eeuw. Behalve een succesvolle LEGO tentoonstelling in drie zalen heeft het museum van 10 december 2023 t/m 7 januari 2024 een LEGO-Kerst-speurtocht die leuk is voor jong en ouder. In feite is het hele museum in Kerst-sfeer want de oude huiskamers, keukens en winkelinterieurs staan ook vol ouderwetse Kerst-objecten.

Historische kerstboomverlichting, nostalgische kerstmuziek, oude Kerst-boeken en -tijdschriften, antieke Kerstballen en veel meer zorgen voor een sfeervolle wintertijd in het Museum van de 20e Eeuw. Overal staan kerstbomen en kerststallen en in het MuseumCafé drink je lekkere chocolademelk of neem je een warm broodje.

Tekst gaat verder onder de foto

Kerstman in bad?

Zie je dat nu echt? Een Kerstman in bad? Het LEGO kerstmannetje baddert in het ouderwetse lavet, een soort bad, naast de jaren 60 kamer. In de jaren ‘20 huiskamer ligt Kerst bladmuziek op het harmonium en in de speelgoedzaal zijn zelfs Kerst Happy Meal speeltjes te zien. Op de oude televisietoestellen zijn nostalgische kerstfragmenten terug te zien.

LEGO-Kerst-Speurtocht

De gratis LEGO-Kerst-Speurtocht is aantrekkelijk voor kinderen en hun (groot)ouders. Ga op zoek naar de LEGO Kerstmannen, zoek de kerstboompjes en kleur de Kerstballen in de juiste kleur. Als je alle Kerstballen hebt gekleurd is er een lekkere verrassing.

Kijk voor informatie, zoals parkeren, op www.museumhoorn.nl Daar staat ook informatie over het gratis pendelbusje van het museum.