Leerlingen S.G. De Dijk promoten ‘Winkelen in Medemblik’-app

MEDEMBLIK – Wie gisteren winkelde in de Nieuwstraat, liep kans de jongens en meiden van het ‘Winkelen in Medemblik’- promotieteam tegen te komen. Leerlingen van S.G. De Dijk gaven in tweetallen uitleg over de nieuwe ‘Winkelen in Medemblik-app en hielpen de consument bij het downloaden ervan. Met de gratis te downloaden app kun je sparen voor leuke goodies en verrast worden met leuke acties en berichtjes.
Winkeliers in het centrum van Medemblik introduceren de ‘Winkelen in Medemblik-app’. Rond de introductie van de app wordt een 12 maand durend living lab georganiseerd, waarin het winkelgebied-brede spaarsysteem wordt geïmplementeerd, getest en verbeterd. Met de applicatie kun je punten sparen, met je favoriete winkels communiceren en profiteren van leuke acties. De ‘Winkelen-in-Medemblik’-app is gratis te downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

Klantenkaart

In de app vind je een digitale klantenkaart waarmee je in de deelnemende winkels kunt sparen, waarbij iedere winkel zijn eigen spaardoel heeft.  Johan Blokker, voorzitter van horeca en winkeliersvereniging MEVO: “Wij als centrumondernemers willen graag onze waardering richting onze klant laten zien. Omdat veel mensen spaaracties leuk vinden, zijn we op zoek gegaan naar een spaarsysteem dat winkelgebied-breed gebruikt kan worden en waarbij gebruiksvriendelijkheid voorop staat. Daarom werkt de app met een digitale QR-code waarmee je je spaarpunten kunt bijschrijven.

Leuke acties & berichten

Maar de app kent nog veel meer mogelijkheden”, vervolgt Johan enthousiast. “Zo kun je ook heel makkelijk even een berichtje naar een winkel sturen. Ook kunnen winkeliers in de app leuke acties of nieuwsberichten plaatsen. Het is dus een app voor info, sparen en acties.

S.G. De Dijk

Het living lab is een samenwerking tussen horeca- en winkeliersvereniging MEVO, Gemeente Medemblik, technologie ontwikkelaar bViva Mobile, S.G. De Dijk en Hogeschool Inholland. Omdat de jeugd als geen ander bekend is met de technologie die in apps wordt gebruikt, gaven scholieren van S.G. De Dijk bij de start van het project een praktische technische instructie aan de ruim 35 deelnemende retailers. Afgelopen maandag informeerden leerlingen de consument over de voordelen van de spaarapp en nodigen ze hen uit de app op de mobiele telefoon te installeren.
Ook aankomende maandagmiddag zal het ‘Winkelen in Medemblik’-promotieteam in een drietal winkels in de Nieuwstraat van Medemblik te vinden zijn. Docent Alex Spaander: “Om op deze wijze als school bij het living lab en de implementatie van het spaarsysteem betrokken te worden, is voor onze leerlingen een mooie leerervaring. Naast dat ze ontdekken wat er in de detailhandel speelt, maken ze kennis met het hebben van klantcontact. De manier waarop je leerlingen ziet groeien, is mooi om te zien.
Voor meer informatie: https://shop.winkeleninmedemblik.nl/innovatief-sparen…/