Foto aangeleverd
Share

Leerlingen Het Koggeschip Medemblik helpen aardbevingsslachtoffers

MEDEMBLIK – De kinderen en leerkrachten van kindcentrum Het Koggeschip te Medemblik wilde graag iets doen om de miljoenen slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Zorgdragen voor jezelf, de ander en je omgeving is dan ook één van de kernwaarden van de school. Zo werd al snel het idee geboren om een sponsorloop te organiseren.  

Afgelopen dagen gingen de Koggeschippers met een sponsorkaart langs de deuren bij bekenden. Woensdagochtend 15 februari was het zover en werden er rondjes om de school gerend. Voor elk rondje halen de kinderen een bedrag op. De leerkrachten zagen erop toe dat de rondjes ook echt werden gemaakt en turfden elk gelopen rondje af.  

Met dank aan de inwoners van Medemblik hebben de Koggeschippers een flink bedrag opgehaald. Elke Koggeschipper krijgt er ook nog eens €2,50 bij van de directeur. Het totaal opgehaalde bedrag moet op het moment van schrijven nog geteld worden en wordt via de website van het Koggeschip bekendgemaakt. Het bedrag wordt overgemaakt aan het Rode Kruis. 

Totaal aantal keren gelezen: 192 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen