Leer vanavond alles over de Wilde Bij in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Die Wilde Bijen zijn klein, maar hun waarde is ongelooflijk groot. Ze bestuiven namelijk bloemen, bomen en planten. Zo kunt u genieten van vers fruit, gezonde groente en een heerlijke kop koffie. Op 20 februari geeft Jaap Molenaar, directeur van de Bijenstichting, een lezing over Wilde Bijen. De lezing is in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Het start om 20.00 uur en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

De Wilde Bij in Hollands Kroon 

Jaap Molenaar vertelt deze avond welke soorten bijen er zijn in onze tuinen. We kunnen zelf een groot steentje bijdragen om een fijne plek te maken voor deze belangrijke gevleugelde vrienden. Ook vertelt Jaap hoe we verschillende soorten kunnen herkennen en wat ze precies nodig hebben. 

Goed voorbeeld doet goed volgen 

Na de pauze vertelt Stefan Louwerse, beleidsadviseur natuur en landschap van gemeente Hollands Kroon over zijn eigen tuin. Hoe hij twee jaar geleden zijn eigen tuin van ongeveer 50 vierkante meter zo heeft veranderd dat het nu een paradijs is voor verschillende soorten bijen. En natuurlijk wordt zo’n tuin dan ook aantrekkelijk voor allerlei vlinders, zweefvliegen, amfibieën en vogels. Wie weet wordt u na deze verhalen wel net zo enthousiast en gaat u ook in uw eigen tuin aan de slag. Of vindt u het gewoon interessant om te ontdekken wat u allemaal kunt tegenkomen in de natuur.

Kom ook naar de gratis lezing!

Op dinsdag 20 februari geeft Jaap Molenaar, directeur van de Bijenstichting, een lezing over Wilde Bijen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Hopelijk zien we u dan!