WhatsApp Image 2023 07 12 at 09.51.01
Foto aangeleverd

Lambertschaag maakt zich op voor drie dagen feest tijdens het paalzitten

LAMBERTSCHAAG – De paalzitters installeren zich vrijdag 14 juli om 16.00 uur op de palen. Frank Blauwbroek van de organisatie: “De tijd die uitgezeten moet worden is 52 uur en 36 minuten. In elk geval tot zondag 20.36 uur, dan halen we, de tot dan nog zittende paalzitters, weer van de palen af. Op dit moment zitten we op in totaal twaalf aanmeldingen voor de mogelijke vijftien palen. Als we voor vrijdag geen drie jongens erbij krijgen, maken we gebruik van zogenoemde ‘vullers’. Dit zijn zitters die niet de voornemens hebben om de volle tijd op de paal te zitten. Daarnaast is er door de maaiboot van de gemeente van de week één paal omver gevaren, waardoor we voor nu één paal minder hebben dan gebruikelijk.

De volgende jongens klimmen de paal in: Teun Koorn, Stijn Boom, Marco Kremer, Mike Kremer, Merlijn Touw, Fabian de Saegher, Wessel Hauwert, Stef Langedijk, Jort Schipper, Jim Mettes, Milo van der Leur en Mees Vijn. En is er dus nog ruimte voor twee zitters. Het wachten is nog op deze kandidaten. Dit dient volgens de regels een (jonge)man te zijn van 16 jaar en ouder, woonachtig in Abbekerk of Lambertschaag. Interesse om mee te doen? Aanmelden kan via 06-23693559.

Tuindersschuit

Ik weet nog goed dat we vroeger altijd met de schuit vanaf Medemblik naar Lambertschaag voeren om met mijn familie paalzitten te kijken”, zegt Joyce Haakman (55) uit Medemblik. “Met de schuit van ome Jan en tante Truud en dan met mijn moeder, ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Altijd bar gezellig!”

Vrijwilligers

Ook bij dit evenement zijn vele vrijwilligers betrokken. Denk hierbij aan de boot- en radiodiensten die het hele weekend in het teken staan van de zitters en eigenlijk hun steun en toeverlaat zijn. Dit jaar een primeur! Twee dames draaien radiodienst. Zij gaan de zitters en het publiek voorzien van heerlijke deuntjes en een fantastisch spelletjes spektakel. Kom je ook zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur? Maar zelfs midden in de nacht en ‘s morgens vroeg zijn de vrijwilligers in touw om de zitters te vermaken. Ze doen er alles aan om hen zo lang mogelijk te laten zitten.

Nostalgische radiowagen

Tijdens deze 51e editie wordt er voor de laatste keer, na dertig jaar trouwe dienst, gebruik gemaakt van de nostalgische en iedereen welbekende radiowagen. “Deze vertoont meer en meer gebruikssporen en is nog één keer opgelapt voor dit jaar, maar een volgende editie haalt het niet. Het programma bestaat onder meer uit sport en muziek. We houden zondagochtend een volleybaltoernooi. Dit zit inmiddels vol en zorgt voor de zitters, wanneer de taaie momenten daar zijn, voor veel rumoer en gezelligheid. Verder is er een kleine wijziging in het programma, omdat drummer van de band Quick Response Stef Langedijk toch besloot om te paalzitten, treedt zijn band niet op. Als vervanger hebben we de band Ramified gestrikt voor de zaterdagmiddag. Voor de kleintjes staan het hele weekend twee grote springkussens op het terrein. Kom naar Lambertschaag voor een uitermate gezellig weekend!

Loading