Koningsdag Medemblik in nieuw jasje, ‘van vrijmarkt tot hardlopen voor scholieren’

MEDEMBLIK – Medemblik heeft een nieuw Oranje Comité, het comité bestaande uit Nadine, Rens, Mark, Gabrielle, Robin, Laura, John en Martien hebben de organisatie opgepakt na het stoppen van het vorige Oranje Comité omdat zij vonden dat Koningsdag in Medemblik niet mag ontbreken.

Laura Bruinsma over Koningsdag in Medemblik: “We hopen met deze dag voor verbinding tussen jong en oud te zorgen en er een fantastische dag van te maken waar voor ieder wat te beleven valt. Zo kun je weer lekker over de Nieuwstraat wandelen voor een bezoek aan de vrijmarkt. Er zijn schminkers om de kinderen om te toveren, er kan gesprongen worden op de springkussens, er is een graffiti workshop, er is een vr experience, er kunnen oud hollandse spelletjes gedaan worden en er is een Koningsloop waarbij kinderen van de basisscholen gaan hardlopen over de Nieuwstraat.”

De horeca zorgt voor de vrijwilligers en voorzien hen van een hapje en een drankje. De Steiger, de Counter en FunFestijn verzorgen het lekkers voor de kinderen die meedoen aan de Koningsloop en zij openen hun deuren deze dag allemaal op tijd.

Ook komt de drumband samen met de majorettes langs om Koningsdag te openen. Zij zullen ook langs de ouderen van Valbrug en Martinus lopen. Verder zal de horeca nog wel het eea organiseren, dit om de dag zo feestelijk mogelijk te maken,” aldus Laura Bruinsma.

Eén gedachte over “Koningsdag Medemblik in nieuw jasje, ‘van vrijmarkt tot hardlopen voor scholieren’

  1. Waarom zijn er altijd oudhollandse spelletjes bij Koningsdag, het is toch niet iets wat speelt in de tijd van Ot en Sien?

Reacties zijn gesloten.