Kom naar de lezingenreeks Koffie met Kunst in de Bibliotheek Medemblik.

MEDEMBLIK – Je ziet het op straat, in tijdschriften, boeken, misschien wel bij de buren thuis aan de muur en natuurlijk in het museum. Kunst! Hoe leuk is het om daar net iets meer vanaf te weten? Want wat is er nu eigenlijk precies te zien? Hoe herken je een kunststroming? En wat zal de kunstenaar ermee bedoelen? Kom naar de lezingenreeks Koffie met Kunst in de Bibliotheek Medemblik.

Anders kijken

Van schilderijen tot glas-in-lood en van mode tot installaties: kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je mee in verschillende vormen en stromingen van kunst. Je leert bijvoorbeeld over symboliek, technieken, penseelstreken en materiaalgebruik. Met haar aanwijzingen ga je vanzelf anders kijken naar kunst.

Diepere laag

‘Het onderwerp maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Het is altijd interessant, leerzaam en gezellig.’ Deelnemers aan eerdere reeksen (ook in Opmeer en Hoogkarspel) komen trouw naar de kunstlezingen. ‘Het is leuk om over kunst te praten en te ontdekken hoe iedereen er weer andere dingen in ziet. Een schilderij waar ik eerst niet veel aan vond, zie ik dan opeens heel anders.’ Tijdens de pauze ontstaan er vanzelf mooie gesprekken over de diepere lagen van de kunst. Of gewoon over koetjes en kalfjes. En sommige deelnemers spreken af om samen een museum te bezoeken.

Meer info

Koffie met Kunst is een reeks van acht lezingen verspreid over januari tot en met mei (tweewekelijks). De reeks is terug van weggeweest in Medemblik, met dank aan de gemeente. Je kunt de hele reeks boeken tot aanvang van de reeks, of kiezen voor zoveel losse sessies. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij.

Wil je meer weten of je aanmelden, ga naar westfriesebibliotheken.nl/kmk.