Koffieochtend bij uitvaartbegeleidster Marleen de Wit in Hoogwoud

HOOGWOUD – Onder het genot van een kopje koffie of thee kennis maken en inspiratie opdoen? Gewoon eens praten over wensen, kosten en andere zaken rond een begrafenis of crematie? Dat kan elke laatste vrijdag van de maand tijdens de Koffieochtend bij uitvaartbegeleidster Marleen de Wit in Hoogwoud. De eerste Koffieochtend staat gepland op vrijdag 31 maart.

Als uitvaartbegeleidster staat Marleen de Wit in de afscheidsweek naast de nabestaanden. “Mensen stap voor stap begeleiden naar een passend afscheid, dat is mijn roeping. Als alles op de dag van het afscheid – en in de dagen ervoor – klopt, als mensen het gevoel hebben dat ze weloverwogen keuzes hebben gemaakt en het gevoel na afloop goed is, dan geeft dat rust. Een mooie uitvaart helpt bij de verwerking van het verlies.

Praat erover

Volgens Marleen vinden nabestaanden het soms moeilijk om de juiste keuzes te maken. “Ze vragen zich af wat hun dierbare graag gewild zou hebben”, vertelt Marleen. “Dat is soms niet helemaal duidelijk. Daarom zeg ik vaak: praat erover bij leven, dat geeft rust en vertrouwen. Zo ben ik op het idee gekomen om elke laatste vrijdag van de maand een gezellige en laagdrempelige koffieochtend te gaan organiseren. Gratis, vrijblijvend en gewoon bij mij thuis. Iedereen die meer over de mogelijkheden rond een uitvaart wil weten of zijn of haar verhaal wil delen, is van harte welkom. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek op een ander moment. Ook dat is kosteloos en vrijblijvend.

Eerstvolgende Koffieochtend

De eerstvolgende Koffieochtend wordt gehouden op vrijdag 31 maart tussen 10.00 en 12.00 uur. Het adres is Barnsteen 17 in Hoogwoud. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden bij Marleen, via info@marleenuitvaart.nl of 06 52875144. Meer informatie is te vinden op www.marleenuitvaart.nl.