Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

WERVERSHOOF – Breng een kinderboek naar KinderzwerfboekStation ’t Molenhoekje op 6 oktober a.s. (in het winkelcentrum tegenover Kleine Vonkjes). Op woensdag 6 oktober is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd.

Ook wij doen mee!

Gertruud en Monique van Briljant-Optiek in Wervershoof roepen kinderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. Let op: tussen 15,00 en 16,00 uur zal gezamenlijk een boekenberg worden gemaakt.

Breng een boek

De Kinderboekenweek start op 6 oktober. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation ’t Molenhoekje inderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Tussen 15,00 en 16,00 uur wordt wordt er een boekenberg gebouwd en wordt een boekenspoor neergelegd en is de StationsChef aanwezig met limonade en wat lekkers. De StationsChef kan je ook helpen met de zwerfstickers plakken op jouw zwerfboek.

Wat is een KinderzwerfboekStation?

Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl